Havaintoja syksyn varrelta

Syksy on ollut uuden opettelemista, mutta mielenkiintoista. Yrittäjäpolun ensiaskeleet ovat aina hieman haparoivia. Olen kiitollinen ihmisille, jotka ovat minua tukeneet asiassa. Työn mielekkyys tulee siitä, että saa positiivista palautetta ja kokee olevansa tarpeellinen. Kiitos teille koulutusosallistujat arvokkaasta palautteesta, joka on kantanut minua eteenpäin. Kiitos kuuluu myös yhteistyökumppaneille siitä, että olette uskoneet toiminnan tarpeellisuuteen ja taitoihini. Olette varmistelleet haparoivia ensiaskeleitani.

Sinnikkyyttä ja istumalihaksia tarvittu, mutta se on ollut palkitsevaa. Nyt on aika ynnätä syksyä. Luennointitilaisuuksia/koulutuksia livenä ja etänä on ollut yhteensä 11. Osallistujia on ollut yhteensä reippaat 150. Koulutuspalautteista kumpuaa viesti koulutuksen tarpeellisuudesta. Osallistujia on ollut ympäri Suomen ja he ovat olleet erilaisista työyhteisöistä. Tämä on ollut rikkaus, koska silloin tulee näkemystä monelta suunnalta. Tänä aikana, jolloin hoitohenkilökunta on äärirajoillaan, olen ilokseni huomannut, että into kehittää itseään ei ole kadonnut mihinkään.

Toinen osa työstäni on astmaa ja allergiaa sairastavien ohjaaminen. Neuvontaa on annettu puhelimitse ja sähköpostilla yli 200 allergiselle ja astmaa sairastavalle. Tyypillisin kysymys on ollut allergiapuolella ”mitä apukeinoja allergiaoireisiin on olemassa” sekä ”miten pääsee siedätyshoitoon”. Astmapuolella kysytään hengitettävistä lääkkeistä, mitä lääkettä otetaan milloinkin ja myös pandemia huolettaa monia astmaa sairastavia.

”Hoitajan opas astmaohjaukseen” – kirjoitusprojekti on loppusuoralla. Toivottavasti siitä saadaan teille, terveydenhuollon ammattilaiset, toimiva työkalu arkeenne.

Ensi vuotta olen suunnitellut samaan malliin eli inhalaattorikiertuetta on luvassa, mutta kevät toteutetaan etänä ja toivotaan, että syksyn koittaessa päästäisiin näkemään muutenkin kuin ruudun takaa. Astmateema on koulutuksissa pääpainona, mutta löytyy sieltä muutakin. Koulutusohjelmiin pääset tutustumaan tarkemmin ammattilaissivuilla. Neuvontapalvelu sai myös jatkoa. Joten kait minä olen jotakin oikein tehnyt.

Toivotan teille ihanaa joulun odotusta! Nähdään ja kuullaan taas ensi vuonna!

040 558 3714

Ammattilaissivut on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille

Sivuilta löytyy ammattilaisille suunnatut koulutusohjelmat ja ilmoittautumisen sekä muuta ajankohtaista tietoa.

Salasanan ammattilaissivulle saat täyttämällä alla olevan lomakkeen. Palaan sinulle sähköpostiin salasanan kera.