Avama Oy - Blogitausta

Nyt on aika siedätyshoidolle

Oliko kevät ja kesä hankala allergiaoireiden vuoksi? Nyt on aika varata aika siitepölyallergian siedätyshoitoarvioon.

Mitä siedätyshoito on?

Siedätyshoito on siitepölyallergian lääkkeellistä hoitoa. Siedätyshoitoa saa myös eläinallergian ja pölypunkkiallergian hoitoon. Vaikean ruoka-allergian hoitoon annetaan myös siedätyshoitoa, mutta hoito on vielä tutkimusasteella.

Kirjoitan nyt vain siitepölyallergian siedätyshoidosta. Se on nyt ajankohtaista. Siedätyshoidossa totutetaan elimistöä sietämään allergian aiheuttajaa, niin että oireet vähenevät hoidon aikana. Lääkkeellinen siedätyshoito toteutetaan joko pistoshoitona terveydenhuollon yksikössä tai tablettihoitona kotona. Siedätyshoito kestää noin 3 vuotta. Tutkimusten mukaan siedätyshoidon teho kestää hoidon lopettamisen jälkeen noin 7-12 vuotta. Siedätyshoito helpottaa oireita jo ensimmäisenä hoitovuotena, kun hoito aloitetaan ajoissa syksyllä siitepölykauden päätyttyä.

Miten siedätyshoitoon pääsee?

Varaa aika lääkärille siedätyshoitoarvioon tai pyydä läheteallergioihin perehtyneelle lääkärille. Siedätyshoitoarviossa tehdään allergiatestit (prick-ihotestit tai verikoe) sekä astmatutkimuksia. Astmatutkimukset tehdään, jotta voidaan poissulkea astma. Hoitamaton astma voi hoidon aikana nostaa allergisten oireiden riskiä. Arviokäynnillä keskustellaan myös eri hoitovaihtoehdoista. Siedätyshoidon voi aloittaa vain allergioiden hoitoon perehtynyt lääkäri. Siitepölyallergian siedätyshoito aloitetaan syksyllä siitepölykauden päätyttyä.

Jos sinulla on kysyttävää siedätyshoidosta, ota yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimitse.

Toivotaan tulevasta kesästä helpompaa – se on vielä edessäpäin!

040 558 3714

Ammattilaissivut on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille

Sivuilta löytyy ammattilaisille suunnatut koulutusohjelmat ja ilmoittautumisen sekä muuta ajankohtaista tietoa.

Salasanan ammattilaissivulle saat täyttämällä alla olevan lomakkeen. Palaan sinulle sähköpostiin salasanan kera.